Легия Варшава чупи рекорди в ШЛ!

Легия Варшава чупи рекорди в ШЛ!

След 21 – годишно прекъсване полския тим на Легия Варшава се завърна в групите на най-комерсиалния футболен турнир – Шампионска лига.

Отборът в момента заема последната четвърта позиция в своята група „F“, в която водачи са Борусия Дортмунд, втората позиция е заета от Реал Мадрид, а третата от Спортинг Лисабон.

Легия все още имат шанс за третата позиция, която би им дала право на участие в Лига Европа за целта обаче трябва да победят Спортинг Лисабон в последния мач от кръга, което не е непосилна задача.

Въпреки не до там перфектното представяне на Легия, отборът остана в историята на турнира, като късно снощи заедно с Борусия Дортмунд счупиха няколко рекорда. Първия бе за най – много голове вкарани в един мач от ШЛ, двубоят завърши при резултат 8:4 в полза на Борусия, тоест общо 12 гола, досегашния рекорд се държеше от Монако и Депортиво Ла Коруня, втория рекорд е за най – много вкарани голове от загубилия тим, в случая Легия отбелязвайки 4 гола във вратата на германците.

Легия подобрява и рекорд на Манчестър Юнайтед от сезон 1998/99, когато във всички мачове от турнира на англичаните общо са отбелязани 31 гола, а до този момент в тези на Легия общо са отбелязани цели 32 гола.

Освен подобрените рекорди, Легия изравнява и анти рекорд на Бате Борисов, за най – много допуснати голове – 24 на брой. Разбира се остава още един кръг и има вероятност и този рекорд да падне.

Като цяло Легия Варшава показва добър футбол и себераздаване на терена, а феновете на тима впечатлиха всички със своята хореография в първия кръг от турнира.

 

 

   

0 коментарa

Виж още