Лесни трикове за контролиране на апетита

Лесни трикове за контролиране на апетита

Яде ви се, но вие твърдо отказвате храна, защото искате да сте по-слаби и красиви. Има само един проблем: стомахът ви къркори постоянно, а хормонът на глада грелин се покачва и ви кара да агонизирате само при мисълта за храна.
Бихте могли да излъжете глада като потиснете апетита с няколко прости трика:

Събудете се с протеини
Експертите по хранене не спират да повтарят, че за добра форма трябва да се поемат много протеини. Просто е- протеините подхранват мускулите и ви държат сити повече време, тъй като се усвояват и разграждат по-бавно. Изследване на университета Пордю разкрива, че те са най-силни сутрин и така няма да усещате глад дълги часове наред.

Поизпотете се
Тренировката не само ще ви помогне да изгорите калории, но и да поемате по-малко от тях. Изследване, публикувано в American Journal of Physiology разкрива че едночасово кардио игнорира апетита ви за поне два часа напред.

Добавете грейпфрут
Изследване на Американския институт по хранене и метаболизъм показва, че хората които са яли по половин грейпфрут след всяко хранене са смъкнали с 1,7 кг за 3 месеца. Месестата част на плода овладява нивата на инсулин – хормонът, който отговаря за кръвната захар и метаболизма.

Дъвки 
Университетът на Ройд Айлън е направил кратък експеримент, резултатът от който сочи, че ако човек дъвче дъвка в рамките на час сутринта, поема с 67 калории по-малко на обяд. Според една от теориите дъвченето стимулира нерви, които са свързани с областите на мозъка, отговарящи за усещането за ситост.

Наблегнете на определени аромати
Според някои учени ароматът на храна може да излъже мозъка, че вече сте се нахранили. Изследване от 2015 твърди, че ако миришете мента в продължение на 2 часа всеки ден, ще поемате с по 2700 калории по-малко седмично! Ароматът на банани, зелени листа и ванилия имал сходен резултат.

   

0 коментарa

Виж още