Лиляна Павлова: Няма пари за саниране!

Лиляна Павлова: Няма пари за саниране!

Още вчера стана ясно, че Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка, е дала инструкции на общинските кметове да бъде временно спряно подписването на нови договори, свързани с Националната програма за енергийна ефективност на жилищните блокове.

Като основна причина се посочва, че след като правителството е в оставка, не би могло да даде гаранция за приемственост в политиката, въпреки, че е предложено увеличение на бюджета за санирането с 1 млрд. лв. Друга причина е, че за момента е изчеран финансовия ресурс за проекта. Изчаква се приемането на новия бюджет, информират от Офнюз.

Павлова е дала нареждане на кметовете от днес да бъдат прекратени сключванията на договори с фирми изпълнители по проекта.

Павлова заяви категорично, че не може да си позволи да остави след себе си финансово необезпечени договори. Тя каза, че ако това се случи, още на следващата седмица ще бъде призована в прокуратурата.

Партиите в Парламента са против продължаване на проекта за саниране на жилищните блокове и не се знае какво ще е бъдещето му при следващото управление.

Припомняме, че вчера оставка подаде и инж. Лазар Лазаров, шeф на Агенция Пътна инфраструктура.

По повoд оставката си Лазаров каза, че имал лични здравословни причини за подаването й. Той каза още, че е част от кабинета и е логично да си тръгне с него. Според него това е достойна постъпка.

   

0 коментарa

Виж още