Лиляно, върни парите на хората! (ВИДЕО)

Лиляно, върни парите на хората! (ВИДЕО)

Днес в Пазарджик, Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие, официално съобщи, че за саниране са одобрени над 2000 блока, освен тях за да бъдат включени в националната програма за саниране, други 3600 вече са подали своите документи.

Заедно с Тодор Попов - кмет на общината, Павлова откри най-големият саниран блок в Пазарджик, в който има 170 апартамента.

По време на официалното посещение на Министър Лиляна Павлова в град Пазарджик, недоволни граждани решиха да потърсят правата си. За целта те бяха подготвили плакат, с надпис:

„ЛИЛЯНО, ВЪРНИ ПАРИТЕ НА ХОРАТА!!! Съдът реши: ВИНЕТКИТЕ СА НЕЗАКОННИ!!! ЛИЛЯНО, върни парите на хората!!!“

Пред събралото се множество, те открито демонстрираха гражданската си позиция. Органите на реда охраняващи събитието, бързо реагираха и помолиха господата да приберат плаката изработен специално за посещението на Павлова и да се изместят в другият край на площада: „Хайде сега, приберете плаката и се преместете, ей там някъде, в оня край.“  Полицаите придружиха мъжете до съответното място.

Възмутена от постъпката на полицаите, дама станала неволен свидетел на случващото се, реагира мигновено, като защити правата на съгражданите си: „Това е публично събитие, защо го изгонихте? Той иска да я види.“  Униформените отрекоха, очевидното, а именно, че извеждат насилствено мъжете.

Дебатът за цената на винетките е на дневен ред от месец юли, когато ВАС отмени увеличението на винетните такси. Мотивите на ВАС бяха, че постановлението на Министерски съвет е прието при пълна липса на обществено обсъждане. Освен това се оказа, че не било съгласувано с всички министри.   

 

   

0 коментарa

Виж още