Локализирани и овладяни са пожарите в Хухла и Главан

Локализирани и овладяни са пожарите в Хухла и Главан

Локализиран е пожарът в обкръжението на хасковското село Хухла и няма риск за населението. Огнеборците напълно се се справили и с пожара до гълъбовското село Главан. Това обяви пред БНР комисар Тошко Бързилов , началник на Оперативния център на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението.

Продължава потушаването на пожара в Хухла, който обхвана около 1000 декара храсти, земеделски земи и гора. На мястото в този момент се борят 11 пожарни екипа, два екипа на "Горско стопанство" със специализиран автомобил-модул на Българската армия и 30 служители на Община Ивайловград, и доброволци.

Действията са насочени най-вече за ограничаване на онзи пожар, който снощи около 2.00 часа беше изцяло локализиран. В момента се извършва потушаване и обработка по периметъра, допълни той.

Пожрникарите изцяло са овладели пожара в района на гълъбовското село Главан, съобщи още Бързилов."В момента по периметъра има включени 6 екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението" и два екипа на Държавно горско стопанство с 30 служители, които обикалят периметъра на пожара, за да няма нови огнища. Този пожар вече е напълно под контрол и няма опасност от неговото развитие", отбеляза комисарят.

В областите Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Бургас и Добрич има тревожна статистика за пожароопасност, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

При този индекс има опасност от бързо разрастващи се и много тежки пожари. Доста предпоставки за риск пожари има и в някои части на областите Пазарджик, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Благоевград, Кюстендил, Перник и Варна.

   

0 коментарa

Виж още