Локомотивът на бързия влак Варна - Пловдив се самозапали в движение

Локомотивът на бързия влак Варна - Пловдив се самозапали в движение

Днес около 12:15 часа локомотив на бързия влак от Варна за Пловдив се самозапалва край гара Самуилово. Това бе съобщено от регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението. На място са се отзовали два противопожарни автомобила, които са обезопасили композицията и са потушили пожара на локомотива.

Запалил се е локомотивът на бързия влак от Варна за Пловдив, край гара Самуилово, съобщиха от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Действията се развиват по следния начин: Към 12:15 часа между гарите Михайлово и Свобода локомотивната бригада във влака забелязва дим от машинното отделение. Веднага след това машинистите са предприели мерки, с които да осигурят безопасността на пътниците във влака. Освен, че са пуснали противопожарната система машинистите са използвали и наличните пожарогасители.

За пътниците, които са били около 80 на брой, е бил осигурен автобусен транспорт, който да ги откара до крайната им цел.

Освен лумналият в пламъци локомотив днес в Стара Загора само до 14:00 часа са пламнали общо девет пожара, като повечето от тях са на сухи треви. Това съобщиха от пожарната в града.

   

0 коментарa

Виж още