Лох Нес отново напомни за себе си

Лох Нес отново напомни за себе си

Вчера в пресата се появиха нови, изключително ясни снимки на предполагаемото живо същество, което от години възбужда фантазиите на милиони в езерото Лох Нес.

Йън Бремнър е искал да снима благороден елен в планината, когато забелязал три гърбици, показващи се съвсем ясно от водите на езерото Лох Нес

Йън, работник във фабрика за уиски, успял да направи най- убедителната снимка на предполагаемото езерно чудовище в Лох Нес до днес.

Любителят- фотограф Йън Бремнър, на 58 години,  се скитал из планината в търсене на благороден елен, който да снима. Съвсем случайно попада на нещо, което въобще не е очаквал- да хване с обектива си вероятното същество Неси, плуващо в спокойните води на езерото Лох Нес.

Снимката на Йън

Йън Бремнър е аащата на четири деца и обича да прекарва повече от времето си през почивните дни в региона, като прави снимки на смайващата природна красота.

Един ден се върнал в къщи със снимка и невероятната новина, че е забелязал три гърбици, показващи се от водата. Бил почти сигурен, че е видял неуловимото чудовище Неси.

Снимката, която е направил, показва дву-метрово сребристо създание, плуващо далеч от обектива, с поклащаща се глава и размахващо опашка поне на метър разстояние.

Странното съществото е забелязано да се приближава близост до брега на езерото в събота следобед по средата между селата Дорс и Инверфаридед.

Иън казва: "Това е един от моментите, които винаги те карат да погледнете отново това, което вече сте видели.

Когато сте там, постоянно наблюдавате водата, за да видите дали няма да забележите нещо.

Снимка в Google Earth

"Това е първият път, в който виждам Неси в езерото. Би било невероятно, ако съм първия, който ще го открие. Аз обикновено съм скептик, когато става въпрос за Неси и мисля, че това е просто нещо, вълнуващо туристите, но вече и аз съм сигурен, че там има нещо.

 

Това, което се вигда на снимката на Иън се вписва идеално в широко разпространеното описание на Неси като дълга змиевидно създание.

Снимката максимално се доближава до най-ярките и най-забележителните описание на съществото.

Описанието от 1933 казва, че то е създание, дълго 3 метра, без крака, което пресичайки пътя, оставя след себе си мазна следа.

През 2001 г. двама рибари забелязали тъмно, почти 2 метра дълго петно, с вдигната главата над водата и са били категорични, че не е сянка.

Някои от приятелите на Иън мислят, че на снимката са три тюлена, които си играят във водата.

Иън казва, че всичко е възможно. През годините е имало 1081 регистрирани сигнала за видяното Чудовището от Лох Нес, дебнещо във водата.

Чудовището и туристите, които идват да го търсят, носят на икономиката на Шотландия около £ 30 милиона.

   

0 коментарa

Виж още