Любопитни факти за развода

Любопитни факти за развода

Никой не вдига сватба за да я развали после. И макар разводът в общия случай да е дефиниран, няма правила, по които той да се случва еднакво за всички. „Разводът е процес с много удивителни и въпросителни и няма правилен начин, по който да се случи“, казва експертът по разводите д-р Карън Фин.

През последните години изследователи са насочили усилия да изследват какво точно причинява разводите и защо те значително растат. Ето и някои интересни факти, които е добре да знаете:

1. Перфектната възраст за сключване на брак е между 28 и 32 години
Това показва изследване, публикувано от Института за семейни проучвания. Според авторите, ако се ожените в този възрастов диапазон, има най-малък шанс да приключите брака си с раздяла. Ако избързате с брака, може да не сте достатъчно зрели за семеен живот и това да го съсипе. Ако пък изчакате прекалено, миналите ви нещастни връзки ще повлияят на настоящата, а и има опасност да си създадете навици, които също да окажат негативно влияние на брака ви.

2. Март и август са „най-популярните“ месеци за развод
Според социолози от университета във Вашингтон, които са изследвали честотата на разводите в периода 2001-2015, най-много хора се карат и разделят по празниците и докато се уточнят настъпва месец март, когато вече съзнателно подават документи за развод. Август пък е предпочитан, тъй като децата започват училище през септември и дотогава родителите искат да са направили организация съобразна с новата ситуация.

3. Жените са по-склонни да инициират развода
69% от разводите са по желание на нежния пол. Във връзките обаче разделението на инициатори на раздяла са по равно и сред двата пола.

   

0 коментарa

Виж още