ЛЮБОПИТНО! Инициатива на НАП запознава учениците с данъците и осигуровките

ЛЮБОПИТНО! Инициатива на НАП запознава учениците с данъците и осигуровките

Служители на НАП посетиха средните училища разположени на територията на цялата страна и проведоха над 3000 учебни часа, на тема „данъци”. 

Заложената тема е в рамките на образователния проект на Агенцията, чиито старт бе даден преди 3 години. Всички уроци са част от съвместният проект „Влез в час с данъците”, на приходната агенция и МОН.

В социалната мрежа Фейсбук, феновете вече наброяват 16 000, като най-голям интерес към кампанията проявяват феновете от градовете: София, Пловдив и Видин.

Най-интересни за учащите, по време на данъчните часове, се оказват примерите които дават служителите на НАП от своята практиката, както и мерките, предприемани от Агенцията, за да се справи със „сивата икономика” в страната ни. Провокация за младежите бе ролята на министъра на финансите. Много от учащите успяха успешно да  разпределят по сфери, бюджета на Република България. 

В сайта на проекта „Влез в час с данъците”, над 300 учащи, вече са тествали знанията си, посредством онлайн курсовете даващи възможност на децата да придобият реална представа за данъците и осигуровките, които са приоритетни задачи на кампанията през учебната 2016/2017 година.

Абсолютно всеки младеж, включил се в играта може да се съревновава с останалите участници, за големите награди, а именно: електронни книги, портативни говорители, модернизирани дронове или камери подходящи за екстремни спортове.

Панайот Събев е последният победител от „Play за награда“. 18 годишният младеж е от град София.  Пада си по високите скорости и по екстремните преживявания. Панайот си спечели от НАП, водоустойчива камера, подходяща за екстремни спортове. Той е възпитаник на Професионална гимназия по електротехника и автоматика в столицата. Победителят участва в образователната игра и има събрани от успешно преминатите тестове след данъчните онлайн уроци, рекордните 225 точки.

През тази учебна година, в град Стара Загора, уроци по проекта се провеждат в училищата: ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и СУ „Максим Горки“. Всеки желаещ може да посети сайта на проекта и да се регистрира, след което да започне онлайн приключението в света на данъците и осигуровките!

 

   

0 коментарa

Виж още