Любопитно откритие-Вселената би могла да е още по-голяма!

Любопитно откритие-Вселената би могла да е още по-голяма!

Вселената би могла да се окаже доста по-голяма отколкото учените мислеха до този момент. Според нови анализи на астрономи с помощта на телескопа "Хъбъл", Вселената е вероятно да има 10 пъти повече галактики от очакваното, информира. Wahsington Post.

Данните доказват, че броят на галактиките може да е между 1 трилион и 2 трилиона. По-голямата част от тях обаче на този етап ще останат недостижими и невидими за хората. Това е така, защото са прекалено далеч, а човечеството няма толкова напреднали технологии да "вижда" толкова навътре в космоса.

Използваните на този етап данни за анализ притежават ограничен набор от инструменти и технически обурудвания. Освен всичко друго космосът постоянно се променя, а и на зрителния път на повечето галактики до Земята има твърде много препятствия, които правят трудно тяхното директно наблюдение. Затова повечето от тях може би ще останат непознати за човечеството в подробности.

Информацията обаче ще се приложи за проверка на теорията, че протича действие по обединяването на галактики, което води то рязко намаляване на общия им брой, както и до изменяне на Вселената в общи линии. Учените казват, че дори и най-оптимистичия им вариант за 2 трилиона галактики по всяка вероятност не отразява реалния им общ брой. Откритието е преди всичко факт, че човечеството знае съвсем малко за Вселената и най-вероятно на този етап трудно може да придобие представа за нейните пълни мащаби и възможности.

 

   

0 коментарa

Виж още