Майка е ужасена от ефекта на ваксината върху навсърстната й дъщеричка!

Майка е ужасена от ефекта на ваксината върху навсърстната й дъщеричка!

Според личната лекарка на момиченцето, то е нападнато от вирус, а притеснената майка твърди, че това е интоксикация.

Притеснена майка съобщава в социалните мрежи, че детето й има тежки реакции след слагането на ваксината. Само час след поставянето на ваксината малкото момиченце започнало да плаче и вдигнало висока температура.  Жената уплашено споделя, че по телцето на детето се появили странни черни петна. Детето не можело дори  да говори. Майката е убедена, че става дума за интоксикация, информират от blitz.bg.

 

Фирмата, която произвежда серума е споделила пред медиите, че стриктно проследяват профила на безопасност на лекарствени продукти и ваксини, които предлагат, тъй като безопасността на пациентите е техен основен фокус. Сътрудничеството им с националните контролни органи в целия свят е потоянно, целящо поддържането на  максимално високи стандарти за безопасност, качество и ефикасност. Изказали са искрената си надежда детето бързо да оздравее.

Всяка майка знае, че при поставяне на ваксина е възможно  да се наблюдават странични реакции. В случай, че детето бъде настанено в болница, от там трябва  да съобщят за проблема в Изпълнителна агенция по лекарствата (ИАЛ).

Беше казано, че конкретната ваксина, която  е задължителна в имунизационния календар, се слага 4 пъти през първата година на детето. Това означава, че годишно  се поставят 200-300 хил. броя от нея. Досега странични ефекти не са наблюдавали. Тази ваксина се счита за  една от най-добрите в света, като половината от държавите използват нея, а другата половина – вторат възможна.

 

Целта на имунизацията на децата е предотвратяването на  рак на маточната шийка. По настояване на Дания тези ваксини са подложени на редица тестове заради съмнение, че предизвикват синдром на комплексна регионална болка (CRPS), както и синдром на постурална ортостатична тахикардия (POTS). При проверката на Европейската агенция по лекарствата не са намерени доказателства за подобни реакции.

Възможно е реакцията при детето да е причинена от комплексна причина, но за да бъде установена, трябва да се направят необходимите изследвания.

   

0 коментарa

Виж още