Манията Pokemon Go се разраства

Манията Pokemon Go се разраства

Епъл може да спечели над 3 милиарда долара от новата игра Pokemon Go. Играта е безплатно, но играчите могат да купуват допълнителни екстри и придобивки. От там се и очаква огромната печалба.

Дори властите забелязват колко съсредоточени са хората, когато играят играта и са в търсене на поредния покемон появил се на картата. Преди няколко дни дори младеж се озова във военна база в Индонезия без дори да го осъзнае той е бил задържан и след установяване на това, че той просто е играл популярната игра е бил освободен.

Това провокирало полицаите в Манчестър, Англия да публикува във фейсбук, че в тяхното управление има рядък покемон, като се надявали така да привлекат вниманието на хора, които се издирват от властите. Те дори написали, че зоната е строго охраняване и само определени хора можели да се приближат и да хванат редкия покемон, в списъка присъствали само имена на издирвани престъпници.

Явно въпреки истерията около играта тя си има и своите граници, тъй като нито един от бандитите  не се появил в управлението в опит да хване покемона.

В Испания също полицаи са пускали свои снимки с покемони. Но не се упоменава дали те са помагали на полицаите в залавянето на престъпници или не.

Източник: БЛИЦ

   

0 коментарa

Виж още