Мариана Тодорова: БСП не пожела да се проведат многостранни дебати между кандидатите

Мариана Тодорова: БСП не пожела да се проведат многостранни дебати между кандидатите

Мариана Тодорова, зам.-председател на ПГ на АБВ, коментира отказа на БСП да участва в предложението на АБВ за многостранни дебати.

БСП аргументираха отказа си по следния начин:

  1. Има политическо решение да се води дебат само с опонента, който смятат за основен, а именно г-жа Цецка Цачева. Категорично отказаха да участват в „Многостранни“ дебати. Според тях Ивайло Калфин не може да бъде опонент, а само представител на политическо семейство.
  2. Г-н Радев има свой Инициативен комитет, а партията не може да поема ангажименти от негово име.

Противоречието в двата аргумента водят до заключението, че всичко вече е предварително решено.

Според АБВ изключително важен е своеобразният сблъсък на идеи, стратегии и политики.

АБВ считат за обезпокоителен факта, че през май месец на база Изборня кодекс президентската камапания е съкратена на 21 дена, беха забранени социологическите проучвания, а сега по заобиколен начин кандидатите за поста президент на Бълагрия избягватдискусията и дебата.  В момента няма представяне на идеи и възгледи, а фаворитите се определят на основата на хипотези.

Ясно личи наличието на задкулисна договорка на тези т. нар. фаворити да дебатират само помежду си, а всички останали да попадат в по- низшия отбор.

Пазейки комфорта на БСП с мълчанието си, АБВ рискува да позволи на следващите избори д аняма дори и кампания, а просто предварителна договорка между участниците в надпреварата.

 

   

0 коментарa

Виж още