Мариана Тодорова: Калфин със своя платформа за работа с българите в чужбина

Мариана Тодорова: Калфин със своя платформа за работа с българите в чужбина

Името на уникланата платформа за работа зад граница се нарича „Българи, да се подкрепяме“. Калфин е убеден, че президентът бъде обединител на нацията. Програмата на Калфин ще се осъществява със съдействието на Външно министерство. Така се доказва, че няма конфронтация между институциите няма.

Това подчерта Мариана Тодорова,  която е зам.- председател и официален говорител на ПГ на АБВ, на предизборен диспут вчера в ефира на БНР.

Тодорова дебело подчерта, че работещите зад граница българи са всъшност най- крупния инвеститор в страната ни. В държавата от тях влизат ежегодно между 700 милиона и 2 милиарда евро. Затова тези наши сънародници имат пълното право да взимат участие в политическите процеси в страната.

АБВ ще направи необходимото да се създадат добри условия за живот и работа в страната ни, за да се върнат тези хора обратно в България.

Основните промени трябва да са свързани със стандарта на живот, работата и заплащането на труда. Качеството на живот в страната трябва задължително да се повиши, да се осигури достатъчно работа за всички, както и достойно заплащане на труда, качествено образование и здравеопазване.

До момента само Ивайло Калфин от всики сегашни кандидати за президент има известни постижения в тези направления, по времето на мандата си като социален министър. Той направи ревизия на закона за социалните помощи, с които някои малцинствени групи явно злоупотребяваха. Въведе гъвкавотот работно време, така майките, които работят няма да се притесняват за децата и за работата си.

За в бъдеще ще се търсят механизми за справяне с демографската криза в страната. Разбира се, в списъка с решения не влиза приемането за постоянно на мигранти на наша територия.

При все, че по- голямата част от мигрантите у нас са с афганистански произход, наложително е тези хора да бъдат върнати в държавите, от които са дошли.

   

0 коментарa

Виж още