Мария Принц пристига в Стара Загора за 47-мия фестивал на оперното и балетното изкуство

Мария Принц пристига в Стара Загора за 47-мия фестивал на оперното и балетното изкуство

Днес /2 декември/ и утре /3 декември/ в огромната зала на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора, от 17 ч. ще се проведе курс за инструменталисти и певци, от пианистката Мария Принц, завладяла света с грациозността на изпълненията си.

Освен известната виртуозна пианистка, в практическият семинар ще вземат участие и солистите от операта в Стара Загора, Трио „Реверанс“,  талантливите възпитаници от НУМСИ „Христина Мофова“. Тази година фокусът ще бъде насочен върху тънкостите и стиловите особености в интерпретацията на световноизвестните виенски класици.

Веднага след блестящото си представяне на сцената на столичната филхармония, Принц пристигна и в града на липите.  Във вторник /29 ноември/ тя бе на сцената на Камерна зала „България“ и участва в концерта: „Мария Принц и Андрю Маринър“, който представлява първа част от цикъла „Мария Принц със звезди на Софийската филхармония“.

Вчера /1 декември/ Мария Принц бе солистка по време на зрелищен спектакъл, посветен на  сър Невил Маринър. Заедно с маестро Стивън Барлоу, представиха „Принцове на романтизма“.

   

0 коментарa

Виж още