Масовият убиец от Ница и преди е бил залавян с незаконно оръжие!

Масовият убиец от Ница и преди е бил залавян с незаконно оръжие!

Както вече беше писано по- рано тази сутрин, мъжът, извършил терористичния акт във френския град Ница е бил познат на полицията, предават телеграфните агенции, цитирайки френския телевизионен канал БФМ.

Извършителят е бил разпознат по документите, които са намерени в него. Той е бил френски гражданин от тунизийски произход, който е роден през 1985 г. Преди е бил залавян за намерено незаконно оръжие в него и за други престъпления, но те не са имали връзка с терористични действия, информира Блиц. Камионът- убиец, с който е било осъществен насиственият акт е бил нает. У мъжа са били намеени документи, пистолет, пълнители за стрелково оръжие и гранати.

Да напомним, че на 14 юли вечерта терорист с тежкотоварен камион се вряза в навалицата от хора, намиращи се на крайбрежната улица във френския град Ница и в разстояние от 2 километра прегазвайки хората, застанали на пътя му. 84 човека са загинали при атаката, измежду които и много деца.  Шофьорът е бил разстрелян на място. В момента случаят се разследва. Вече е сигурно, че при нападението има един леко ранен българин.

   

0 коментарa

Виж още