Мая Манолова: получавала съм директни заплахи!

Мая Манолова: получавала съм директни заплахи!

От думите на Манолова, става ясно, че върху нея бива оказван сериозен натиск. Причината, че настъпва сериозни интереси и засяга бизнеси за десетки милиони. В ефира на една от националните телевизии, омбудсманът Мая Манолова разкри, че срещу личността ѝ биват отнасяни директни сериозни заплахи, както и „че ще ме поръчат в жълтите медии и ще ме дадат на адвокати“ коментира още тя.

Към настоящият момент, Манолова заявява, че се е справяла абсолютно сама, „а и не подхожда на институцията омбудсман аз да се оплаквам“, поясни тя и обидена допълни: „Ако президентът е баща на народа, то омбудсманът е негова майка.“

Манолова, поясни, че никога не си е позволявала да коментира партийни кандидати, нито пък да дава оценки, „моята оценка ще стане ясна единствено на изборната урна!“, категорична бе Манолова, пише 24chasa.bg.

Тя коментира и внесената тези дни идея за отпадането на ДДС върху дарените храни. Темата е била в процес на обсъждане още през 2006 г., когато депутатът Мария Капон внесла законопроект в парламента, а самата Манолова гласувала неговата подкрепа.

Екипът на омбудсмана Мая Манолова е подготвил промени, които вече са изпратени на финансовия министър на България. Манолова само загатва, че те били свързани предимно с контрола на даряваните храни, както и за конкретните критерии, на които трябва да отговарят фирмите посредници и обясни, че идеята не бива да се превръща в монопол, и в никакъв случай да не бъде допуснато само хранителната банка, да оперира с дарените храни.

Манолова обяви, че много скоро в страната ни ще стартира съвместна кампания с Българската православна църква и по-големи търговци на хранителни продукти, с които заедно ще раздават топла храна. Така, докато все още новият закон не е влязъл в сила, без търговците да използват данъчни облекчения, ще се провери как реално ще сработи този нов механизъм.

Относно възникналият казус с "такса сградна инсталация", на 29 септември предстои дело във ВКС, на което омбудсманът ще пледира в полза на гражданите, че таксата сградна инсталация е напълно незаконна.

   

0 коментарa

Виж още