МВР е неспособно да овладее ситуацията с мигрантите

МВР е неспособно да овладее ситуацията с мигрантите

Според Румен Петков е необходима единна национална позиция по неотложния бежански въпрос, тъй като структурата на МВР е неспособна да овладее ситуацията с наплива на мигрантите. По време на пресконференция зам.- председателят на АБВ Румен Петков, заяви, че провалът на управляващите в сектор „Сигурност" е основание за вот на недоверие и припомни, че ръководството на неговата партия още преди 3 години настояваше за изготвянето на национална позиция по въпроса с мигрантите.

През октомври 2013 г. на експертен дебат в Харманли, Първанов коментира, че страната ни трябва да честно и почтено да заяви пред партньорите си какъв е нейния капацитет да приема бежанци. Две години по-късно по време на правителството на Борисов. пише dariknews.bg.

През септември 2015 г. но в град Пловдив, Първанов посочи, че Европа също е пропуснала да направи задълбочен анализ на проблема.

Петков е категоричен, че ако има проблем, то обществото трябва да знае за провалът на МВР и ДАНС. и допълва че има прекалено много свидетелства за това, че настоящото ръководство на МВР, не могат да се справят с разрешаването на проблема.

Той е озадачен и от факта, че вече цели 3 години се изгражда гранично съоръжение, за което през 40-те години за били необходими само три месеца. Според него, това е израз на липса на политическа воля за защита на националната сигурност на България. Петков е категоричен, че тук не става въпрос за критика, а за провал на партия ГЕРБ, не на министър Румяна Бъчварова и този проблем няма да бъде решен с поредната оставка на дадения министър, напротив „става дума за вот на недоверие към правителството, заради един тежък провал, който удря по всеки един български гражданин", посочи Петков.

Експертът към АБВ - Бойко Найденов, подкрепи своят съпартиец и също отправи сериозни критики към подготвения антитерористичен закон. Според него задължително трябва да се подкрепи създаването на Закон за борба с тероризма.

   

0 коментарa

Виж още