Местан поздрави Борисов за разбирателството му с Турция

Местан поздрави Борисов за разбирателството му с Турция

 

    Лютви Местан обяви, че политическа партия ДОСТ ще се регистрира в Централната Избирателна Комисия, за да се яви на президентските избори. Според лидера на ДОСТ, който говори днес по време на пресконференция в Кърджали, партията вероятно ще издигне собствена двойка кандидати за президентския и вицепрезидентския пост.

    Според Местан, кандидатът за президент от ДОСТ трябва да бъде лице с кристална евроатлантическа ориентация и търсенето на такъв кандидат сред редиците на партията е започнало. Местан се самопохвали, че партия ДОСТ е била първата партия от България, която е определила опита за военен преврат в Турция за престъпление против легитимно избраното от народа правителство. Местан смята, че Турция освен съседка на България, е неин приятел и затова ДОСТ комуникира както с официалната власт в Анкара, така и с опозиционните сили. Местан определи предаването на бизнесмена Абдуллах Бююк на турските власти като правилно решение, при което са спазени всички международни изисквания. Лидерът похвали Бойко Борисов, че в тона на добрите отношение с Турция и вярата в нейните демократични институции, той е разрешил връщането на Бююк в Турция. Местан коментира и бежанската криза. Неговото мнение беше, че оградите по границата не решават проблема и трябва да се проведе широк диалог, който да се ръководи от българските интереси.

     Местан направи предварителното разкритие, че следващият месец ще започне събирането на имената на всички загинали от лапите на комунистическия режим в България. Имената на погубените от тоталната власт ще бъдат поместени в Алманах. Проектът на ДОСТ ще бъде изпълнен от българският антикомунист Петър Бояджиев, който беше на пресконференцията в Кърджали. През днешната сутрин част от партията ДОСТ и значителен брой гости отдадоха почти на българския Нелсън Мандела, Нури Адалъ.

    Публична тайна е, че ДОСТ е свързана със партията на Ердоган и се смята за политическата ръка на турското правителство в България. Известно е, че Ердоган и Местан питаят силни симпатии един към друг, докато това не може да се каже за бившия съратник на Местан – Ахмед Доган. Доган е смятан за враг на Ердоган и неговата политика в България. 

   

 

 

   

0 коментарa

Виж още