Милионерът от „Кремиковци“- какво стои зад фасадата?

Милионерът от „Кремиковци“- какво стои зад фасадата?

През 2011 г. Лъчезар Варнаджиев, на 26 години, участва в търга за комбинат „Кремиковци“ и го спечели, плащайки сумата от 316 милиона лв. Странен е фактът, че Варнаджиев по това време е завършващ студент, живеещ на квартира. Родителите му живеят в Белене, в панелка.

Лъчезар е в качеството си на ръководител на „Кремиковци“ в продължение на година, след което фирмата- купувач е продадена и става собственост на офшорка на  Британски Вирджински острови, твърдят от btv.

Днес Варнаджиев не е свързан по никакъв начин с „Кремиковци“ или с някакъв бизнес въобще. Дори се смята, че е в неизвестност.

Разследващ екип на БТВ се опитва да влезе в контакт с брата на Лъчезар- Павел Варнаджиев- в София

Той е бил за известно време собственик на фирма, която е работила с фирмата- купувач на „Кремиковци“. Бил е обвинен в данъчни измами в особено големи размери и в момента чака своята присъда. Загубите на държавата от злоупотребата на Павел е за 16 милиона лв.

Пред репортерите Павел споделя, че колкото и да се ровят няма да открият никаква сензация. Никой никого не е използвал за осъществяването на въпросните сделки. Адвокатът на Лъчезар Варнаджиев отказва среща със журналисти.

Въпросите, които остават без отговор, са много. Как бедният студент от Белене, който никога не е „помирисвал“ бизнес, става за една нощ милионер и купува „Кремиковци“? Кой стои зад гърба му? Каква е била действителната цел на тази сделка? Кой го покровителства сега? Къде се крие? Зашо прокуратурата безздейства?

Това е само една малка част от неяснотите. Дали някога ще успеем да разберем какво точно се е случило, не е ясно.

Факт е, че вълшебна пръчка няма, фея- орисница- също! Не е реално да си легнеш в квартирата като студент с жълти стотинки в джиба и да се събудиш като крупен бизнесмен, с милиони в банковата си сметка и с „Кремиковци“ като собственост.

   

0 коментарa

Виж още