МИТИНГ в Харманли: Пришълците вън!

МИТИНГ в Харманли: Пришълците вън!

Десетки жители на града поискаха закриване на бежанските центрове и напускане на мигрантите.

Трите политически организации - ВМРО-БНД, НФСБ и "Атака" изразиха своите искания, които гласят незабавно закриване на бежанските центрове в България и изселване на техните обитатели.

Евродепутатът Ангел Джамбазки, заяви по време на шествието-митинг в Харманли, че мнението на организациите е, че мигрантите не са клети бежанци, а нелегални имигранти, и призовават да бъдат върнати обратно в Турция, откъдето са дошли.

Според него функционирането на тези центрове на територията на страната ни представлява абсолютна заплаха за националната сигурност на обществото в България. и е само въпрос на време и воля това да се случи. Европейската политика по отношение на нелегалната миграция беше доста объркана и непоследователна, а изпълняването на Берлинското споразумение няма каквато и да логика, добави евродепутатът.

Шествието от сградата на Културния дом в Харманли започна с огромен плакат "Вън имигрантите от България" и скандиране на лозунги: "На бой за народа твой" и "Пришълците вън".

Около 500 жители на града се присъединиха към първоначално събралите се около 150 души. Множеството започна да скандира по пътя до най-големия регистрационно-приемателен център за настаняване на търсещи хуманитарна закрила в България.

Местната организация на ВМРО-БНД, първа подкрепи протестът, който бе провокиран от масовия конфликт в центъра на 28 август тази година, когато над 800 афганистански жители и иракчани направиха масов бой в лагера, а патрулната кола опитала да възпре биещите се бе изпотрошена с камъни при сблъсъците, пише dnes.bg.

Днешният протест бе охраняван от над 100 редови полицаи и специализирани сили на МВР. Николай Георгиев лидерът на местната организация на ВМРО, заяви в декларация до Общинския съвет в града, заяви, че ще бъдат непреклонни в настояването си регистрационно-приемателният център да бъде преустроен от открит в закрит тип и така да бъде възстановен обликът на Харманли и общественият ред в областта.

Депутатът от "Атака" Магдалена Ташева, предупреди, че ислямското нашествие в стария континент и в частност в страната ни не е бежанска вълна, а организирано преселение.

   

0 коментарa

Виж още