Митьо Очите: Никога не се предавам и не отстъпвам

Митьо Очите: Никога не се предавам и не отстъпвам

Димитър Желязков, по-известен у нас, като Митьо Очите, разказва, че след претърпяната злополука, доста дълго време се е намирал в безпомощно състояние и едва тези дни е започнал да спомня определени моменти. 

След като изминаха над три месеца от стрелбата, днес той постепенно осъзнава, че му е даден шанс за втори живот.

На 8 юни, по време на престрелка в курорта „Слънчев бряг“, Митьо Очите, бе тежко ранен. Състоянието му бе нестабилно, а лекарите не даваха гаранция за живота му. Един от най-приближените му гардове - Александър Алексиев, загина в кървавият екшън.

Желязков разказва, че е видял един от стрелците, произвел изстрел по него, „но по мен е стреляно от 3-4 места.“, разказва той. По време на животоспасяващите медицински интервенции, медиците са открили в тялото му „куршуми от 3 оръжия“ и общо „13 патрона“.

Един от куршумите, е останал в него, тъй като според лекарите, той се бил калцирал и не съществувал риск за живота на пострадалия.

Оцелелият по чудо Митьо Очите, допълва, че „Ако сега кажа, че съм добре - няма да е вярно. Не съм", но е благодарен, че е оцелял въпреки опита да бъде убит. Твърди, че никога не се е срещал и не познава Божидар Кузманов.

Въпреки случилото се, той гордо заяви: „Вярвам в правосъдието в България!“

   

0 коментарa

Виж още