Младежкото обединение на БСП в Казанлък прие 25 нови членове

Младежкото обединение на БСП в Казанлък прие 25 нови членове

Младите социалисти в град Казанлък, направиха подписка за намаляване на ДДС, върху стоките предназначени за деца, от 20 на 5 %.

Младежкото обединение на БСП в град Казанлък прие 25 нови членове. Това се случи на партийно събрание, ръководено от председателката - Мария Бресковска. Неотдавна, тя стана майка за втори път.

От своя страна, новоприетите членове споделиха, че имат желание да променят политическата ситуация, както в община Казанлък, така и в цялата страна. Един от основните им мотиви за участие в Младежкото обединение е, политиката им да спомогне и „да задържи нас и нашите връстници в родния край.“.

 Младежите изтъкнаха, че влизат в редиците на БСП, защото са убедени, че единствено лидерът на БСП - Корнелия Нинова „може да работи за промяната и за младите хора” в страната ни.

Първата задача, която те си поставиха, бе създаването на подписка за намаляване на данъчната ставка върху детските стоки. Съвсем скоро на първо четене в Народното събрание, ще бъде разгледан внесеният от ПГ „БСП лява България” законопроект, за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност за намаляване на ДДС върху детските храни, дрехи и лекарства.

Мария Бресковска разясни, че законопроекта предвижда „намаляване на стандартната данъчна ставка от 20 на 5 % “. В него председателката Бресковска поясни, че е предложено намаление на цените на: храните за кърмачета, бебешките пелени за еднократна употреба, преходните храни, приспособленията и съоръженията за хора с увреждания, помощни средства, детски столчета за автомобилите, предоставяне на услуги за домашни грижи, включително помощ и гледане  у дома на деца,  на възрастни  хора,  на болни лица и  на лица с трайни увреждания.

Всеки гражданин, който има желание да подкрепи инициативата на младежите, може да го направи до 20-ти ноември, както при членовете на Младежкото обединение в град Казанлък, така и във всички клубове на БСП.

Крайният срок за събиране на подписката е пряко обвързан с обсъждането и приемането на ежегодния закон за държавния бюджет в Република България.

   

0 коментарa

Виж още