Момчето което бе изоставено от съучениците си на абитуриентският бал ще учи в Алма матер

Момчето което бе изоставено от съучениците си на абитуриентският бал ще учи в Алма матер

На 24 май тази година, случаят на Кристиан Неделчев  обиколи цяла България. Младежът бе изоставен от своите съученици на абитуриентския бал за завършване на класът. Бившият вече дванадесетокласник е приет в Софийски университет във специалност “Връзки с обществеността”, още на първото класиране на Алма матер. Кристиан беше ученик във Втора английска гимназия “Томас Джеферсън” в град София. Кристиан е много развълнуван от предстоящият студентски живот, който тепърва му предстои.

Историята на момчето, което бе поело въпреки лошото време към метро станцията и с метрото да се придвижи към бала си и да пристигне точно навреме в столичния хотел “Маринела”, докато останалите абитуриенти се качиха на лъскави нови автомобили и скъпи  луксозни лимузини и услужливата и добронамерена - Весна Видева, съседка на неговата класна не само проявила съчувствие но и откарала момчето до хотела. Видева, разказа за случилото се във фейсбук и само за няколко минути снимките които собственоръчно бе направила и историята разказана от нейна гледна точка обиколи мрежата и набра огромна популярност и множество разнообразни коментари.

В последствие в интервю пред голяма българска медия, Крис и майка му разказаха своята история за нелекият път по който двамата вървят рамо до рамо.

Останал без баща, едва на 8 години. Татко му починал от рак. Приживе бил военноморски офицер. Майка му Юлиана от няколко месеца безуспешно си търси работа. През сълзи тя споделя, че семейният им бюджет не бил достатъчен за да си закупят автомобил, а синът й бил предварително ако при никой от съучениците му не се намери място, да пътува с метрото. Тогава се появила Весна, като добрата фея от приказките, тя вероятно е усетила, че той няма с какво да се придвижи и чисто човешки му предложила да го заведе до празненството. Нито младежът, нито неговата майка обвиняват съучениците му, така са се стекли обстоятелствата.

Младежът се е явил на устен и на писмен изпит. На писмения изпит по журналистика той разсъждавал върху темата “Мечтата Европа”, а на устния изпит е избрал да говори върху темата за борбата за плажовете.

Крис е много доволен, че ще учи в Софийски университет и че е приет именно във Факултета по журналистика и масова комуникация.

   

0 коментарa

Виж още