Москов: Ген. Атанас Атанасов лъже

Москов: Ген. Атанас Атанасов лъже

Петър Москов, министър на здравеопазването в оставка, заяви категорично, че ген. Атанас Атанасов лъже, че се е договарял за министерския пост. В студиото на Нова ТВ той заяви, че официалните разговори са се водили между председателите на партии и той не е участвал по никакъв начин в тях.

Според него името му не е фигурирало в нито един списък с министри, които са били предложени от Рефоматорския блок. Дори каза, че министерският стол не му е бил детска мечта.

Москов каза, че е участвал само в преговори за програмата на управление, след което го обвинили, че не е диалогичен. Надява се всичко с обвиненията да завърши с откриване на истината и е убеден, че така ще изчисти името си.

Според него ваксините са взети от Турция, защото френската фирма не се явила на преговорите. Никоя европейска държава не е пожелала да окаже помощ на страната ни. От Изпълнителната агенция по лекарствата не са казвали „Не“.

По въпроса за ваксината против Хепатит Б, Москов каза, че до момента не е имало нужда от използването й. Основанието да се вземе това дарение е да може да се използва в момент на бежанска вълна. Тази ваксина никога не е била предвиждана за употреба на нашия пазар.

   

0 коментарa

Виж още