Мощна експлозия разтърси квартал в Манхатън (СНИМКИ)

Мощна експлозия разтърси квартал в Манхатън (СНИМКИ)

Експлозия разтърси манхатънският квартал Челси късно снощи, ранявайки най-малко 29 души, съобщиха местните власти. Непосредствено след случилото се, органите на реда са започнали операция по разследването на взрива, като уточняват, че към момента няма данни той да е свързан с която и да е терористична организация.

На своя пресконференция, кмета на града Бил де Блазио съобщи, че взрива е умишлен. Той каза, че за мястото на експлозията, е избран модерен пътен участък, който по думите му е един от най-оживените райони в Ню Йорк.

Към настоящият момент, в града няма доказателства за наличието на каквато и да било "конкретна заплаха". „Даденият инцидент не е свързан по някакъв начин с тероризма“, добави Блазио.

"Все още е твърде рано, за да се определи какво точно е причинило инцидента.“, коментира той и допълни, че разследването е в ход. Бил де Блазио нарече случилото се снощи „умишлен акт“.

По непотвърдена информация, първоначалните данни за експлозията са, че на улицата е бил взривен контейнер за боклук, но причината за избухването все още не е уточнена. Ръководителят на спец операцията от полицейското управление в Ню Йорк - Джей Питър Доналд, заяви в социалната мрежа Twitter, че взрива е избухнал снощи около 20:30 часа в манхатънският квартал Челси и е "възможно в района да е поставено и друго устройство".

Разследващите случилото се към този момент предполагат, че експлозията е причинена от импровизирано взривно устройство.

Местните са изключително притеснени от случващото се в Манхатън. Непосредствено преди началото на благотворителен маратон с хиляди участници, самоделна бомба избухна в град Сийсайд парк, Ню Джърси. Все още органите на реда разследват инцидента, към момента според тях няма връзка между двата взрива.

   

0 коментарa

Виж още