Мъж загина при авария в ТЕЦ „Брикел“, други 3-ма ...

Мъж загина при авария в ТЕЦ „Брикел“, други 3-ма ...

От Инспекцията по труда в град Стара Загора, съобщиха, че днес, в следствие на производствена авария в ТЕЦ „Брикел“ - Гълъбово, е загинал един човек, а други четирима са пострадали. Злополуката е възникнала в следобедните часове. Към настоящият момент е получена информация, че към мястото на аварията пътуват трудови инспектори и други представители на държавните институции.

Загиналият в следствие на производствената авария  е мъж на 44 години. Около 15 ч. е получен сигнал за възникналия инцидент.  Веднага са предприети спешни мерки по евакуация  на останалите работници и запазване на здравето и живота им. Трима са получили по-сериозни наранявания и са откарани за лечение, от екипи на бърза помощ в УМБАЛ – град Стара Загора.

Д-р Живко Желязков поясни, че единият от ранените е тежко ранен, пострадала е ръката му и ще остане в болницата поне няколко дни, за да проследяват състоянието му. Другите двама пострадали,  са по-леко ранени. Все още няма информация, дали ще бъдат хоспитализирани. Медиците ще преценят необходимостта от болнично или домашно лечение.

Към този час, все още не е ясно, дали причина за аварията е човешка грешка. Им а предположения, че аварията е станала в следствие на проблем със сероочистващата инсталация.

   

0 коментарa

Виж още