Мъж с 19 присъди бе задържан в Стара Загора

Мъж с 19 присъди бе задържан в Стара Загора

Младежът - рецидивист бе задържан след като Районната прокуратура в Града на липите, определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

25-годишният Янко Д., е обвинен в това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, в условията на опасен рецидив.

На 4 февруари /събота/, т.г. Янко Д., заедно със своя позната е посетил дома на своята майка, намиращ се на територията на град Стара Загора. След употреба на алкохолни напитки, около полунощ, Янко започнал да се държи грубо и агресивно и дори заплашил собствената си майка и гостенката му с физическа саморазправа. Междувременно съседите станали свидетели на непристойното поведение на мъжът и подали сигнал в полицейското управление. На мястото веднага пристигнал дежурен екип и задържал обвиняемият.

Органите на реда установили, че Янко Д. е стар познайник на полицията и през периода от 2008 година към настоящият момент, има зад гърба си цели 19 присъди.

Всички те са за извършени против личната собственост престъпления, кражби и грабежи. В края на 2015 година, преди настъпването на Коледните празници, провинилият се бил освободен от ловешкият затвор. Там прекарал зад решетките, общо 3 години и 4 месеца.

От събраните и представени със Старозагорският Районен съд, доказателства,  вероятно ще бъде обосновано предположение, според което задържаният за непристойно поведение и физическа саморазправа - Янко Д., да бъде привлечен като обвиняем. Според разследващите случаят полицаи съществува абсолютно реална опасност, ако бъде пуснат на свобода, Янко Д. да се укрие или в периода през който не е зад решетките да извърши друго сериозно и застрашаващо живота на хората престъпление.

Неадекватното поведение на обвиняемият, проявило се в следствие на алкохолното опиянение, създава сериозна предпоставка за нови посегателства.

От Прокуратурата в Стара Загора съобщиха, че взетата спрямо обвиняемият Янко Д. мярка за неотклонение „задържане под стража”, може да бъде обжалвана пред Старозагорският Окръжен съд.

 

   

0 коментарa

Виж още