Нагла схема бърка дълбоко в джоба ни!

Нагла схема бърка дълбоко в джоба ни!

С платени съобщения, ни цакат обиграни фирми, в следствие на което месечната сметка набъбва лавинообразно!

Враца

Все по-нагли методи откриват обирджиите за да бъркат в джоба на българския народ. Сметката ви може да набъбне значително без дори да подозирате. Оказва се, че дори да не отговаряте на СМС-ите, които получавате за участие в различни „игри и забавления“ са платени и се таксуват доста солено.

Жена от град Враца е стана жертва на подобна измама. Вероятно е по този начин да са опарени хиляди хора, които дори не са разбрали, че ги скубят всеки месец.

Врачанката разказва, че преди около 2 години от известен мобилен оператор си закупила телефон на лизинг. Таксата за месечната вноска не била никак ниска, а към нея била включена и сумата за изплащане на апарата. След като договорът ѝ изтекъл, жената преминала на по-ниска такса към същият оператор. Така тя забелязала, че вместо очакваните 4 лева, колкото била цената на пакета ѝ, всеки месец тя получавала фактура в размер на 13 лева, с цели 9 лева над сумата за която сключила договор.

Незабавно тя се консултирала с мобилния оператор, а от там й обяснили, че сметката й се трупа заради услуги с добавена стойност към външна фирма. Оказало се, че СМС-ите които получавала редовно за игри, всъщност се начисляват върху сметката ѝ. Жената плащала по 30 стотинки ежедневно, за въпроси от игрите, на които тя никога не е отговаряла.

 Служителите на телекома във Враца я посъветвали да изпрати СМС с текст „Stop“ на определен номер и така според тях щял да бъде сложен край на съобщенията. След което обаче, съобщенията продължили да пристигат и да трупат средства в джоба на неизвестно кого. Чак след обаждане на оператор „услугата“ костваща близо 10 лева месечно, била прекратена.

Жената разказва, че ако не била преминала на по-ниска месечна сметка, вероятно никога нямало да разбере, че е взета за „златна кокошка“ от измамниците.

Врачанката призовава всички хора да не игнорират досадните текстови съобщения.

 

Източник: blitz.bg

   

0 коментарa

Виж още