Наглост! Жена трупа кредитни задължения на името на други хора!

Наглост! Жена трупа кредитни задължения  на името на други хора!

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Здравка А. 35- годишната жена,срещу която е повдигнато обвинение за това, че е измамила други хора като по този начин им е нанесла имотна вреда заради опитите си да спечели пари на техен гръб. Към края на 2014 г. Здравка А. имала проблеми с финансите и заради това решила да тегли кредит на името на своя позната. Тя създала имейл адрес, с който регистрирала приятелката си като потребител. Така кандидатствала за отпускане на потребителски кредит от финансово дружество и в интернет попълнила данните на своята приятелка, която на 26 ноември 2014 г. била одобрена за заем от 399 лева. Здравка А. получила сумата чрез превод, като предварително друга нейна позната ги изтеглила от специална каса, след което й ги изпратила.

На 8 декември 2014 г. подлата измамница се заела да се добере онлайн до втори кредит и по старата тактика получила 200 лева. Тя отново дала данните на своята позната при попълване на документите онлайн. На 9 февруари 2015 г. взела по същия начин трети кредит от 1000 лева, като отново подала онлайн заявление, но с данните на друг човек. Общият размер на причинената имотна вреда в трите случая е 1599 лева. Всички заеми са били разрешени по интернет, като не е имало реален визуален контакт между кредитополучател и кредитодател. Това е улеснило жената да се представи за друго лице, като използва чужди лични данни.  

Разпитана в хода на досъдебното производство, Здравка А. е признала измамите си. Делото е насрочено за разглеждане в Районен съд-Пловдив.

   

0 коментарa

Виж още