НАГЛОСТ! Фирми крадат бизнеси чрез търсачката на Google!

НАГЛОСТ! Фирми крадат бизнеси чрез търсачката на Google!

Български компании крадат клиенти чрез използване на ключови думи в Google. По данни става въпрос за неправомерно използване на определена ключова дума, съдържаща се в името на друга. 

В подобно посегателство, бе уловена фирмата БЛД Хоумс, която по данни от Търговския регистър е пряко свързана с агенцията "Адрес недвижими имоти". В случая става въпрос за неправомерното използване на името на "Артекс" -фирма известна с иновативното си строителство, призната дори и на световно ниво.

В публикувана информация се твърди, че БЛД Хоумс използвали за ключова дума имената на "Артекс инженеринг". Така чрез посещение на сайта, потребителят остава заблуден, попадайки на сайта на БЛД Хоумс, а не на този на "Артекс". 

Според юристи, става въпрос за грубо нарушение на глава седма от Закон за защита на конкуренцията, а санкциите могат да излязат солено на фирмата посегнала върху брандираното име. Експерти твърдят, че използването на името по този начин, води и до загуба на клиенти. 

До момента няма информация за нанесените щети на "Артекс", ала собственикът Весела Мирянова е обявила, че за случая ще бъдат сезирани КЗК. 

За повече информация относно разследването, четете ТУК! 

 

   

0 коментарa

Виж още