Над 20 см. е снежната покривка в Област Стара Загора

Над 20 см. е снежната покривка в Област Стара Загора

Въпреки усложнената зимна обстановка, към настоящият момент в старозагорската община няма подадени сигнали за непроходими пътища и недостъпни села. През нощта започна да вали и слаб сняг. На места образувалата се снежна покривка е около 20 см. Времето към този час е спокойно, няма снегонавявания, термометрите показват минус 8 градуса.

Почистването и опесъчаването на основната пътна мрежа в областта продължава. Автомобилите обслужващи градският и междуселищният транспорт, се движат по график. Единственият непочистен път е този, водещ до Телевизионната кула, преустановено е движението на градски транспорт в местността.

Още от вчера, започна извозването посредством специализиран автомобил, на пътуващите до село Дъбрава. За тяхната сигурност, отговорност са поели доброволците към общината. Началника на отдел „Опазване на обществения ред“- Валери Иванов, съобщава, че малцина са желаещите да пътуват в този регион.

В Града на липите продължава денонощното снегопочистване и опесъчаване на главните улици. Тротоарите и местата където преминават повече граждани, се обработват допълнително.

Пътищата в района на Старозагорските минерални бани, също се обработват и почистват.

   

0 коментарa

Виж още