Над 8 хил. старозагорци са отбелязали “Не подкрепям никого“

 Над 8 хил. старозагорци са отбелязали “Не подкрепям никого“

След като днес, бяха обработени протоколите от изборния ден на абсолютно всички 487 секционни избирателни комисии в Стара Загора, стана ясно за кого са гласували старозагорци.

Местните са отредили първото място на ген. Румен Радев - издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, за него са дали своят глас 29,51 % . На второ място с 21,81%, е Цецка Цачева - кандидатът на политическа партия ГЕРБ. Освен Радев и Цачева, в Старозагорска област 17,09% са гласоподавателите са подкрепили Красимир Каракачанов - кандидат на Обединените патриоти.

На четвърто място се подрежда Веселин Марешки с 10,55% от далите своя вот. С петата позиция е окичен Трайчо Трайков от Реформаторски блок, за когото са гласували  4,10%. Кандидатът за президент подкрепен от ДПС - Пламен Орешарски пък е събрал 3,46% от гласовете, а Ивайло Калфин издигнат от АБВ е подкрепен от 2,83 %.

Статистиката показва, че рекорден брой граждани на Стара Загора - 8 173-ма са зачеркнали в изборната бюлетина „Не подкрепям никого“.

1712 души са избрали да гласуват машинно и са се доверили на нововъведената технология. Теодора Крумова - Председател на РИК съобщи, че много от протоколите са сгрешени и ще се наложи цялата комисия да се събере отново. Изводите от тези резултати са оставени на уважаемия читател да ги анализира самостоятелно.

 

   

0 коментарa

Виж още