Най - бедната община дава над 200 000 лева, за да...

Най - бедната община дава над 200 000 лева, за да...

Най - бедната община, в най - бедния регион на Европейския съюз - Видин е готова да даде 204 000 лева с ДДС, за да наема мултифункционални принтери.

Въпреки че общината има дългове за над пет милиона лева, кметът Огнян Цеков решава да пусне обществена поръчка за принтери, като спечелилата фирма ще има за задача да инсталира осем черно - бели принтери и един цветен, а освен това и ще трябва да ги поддържа за срок от четири години.

Проверка на разследващи журналисти от НОВА телевизия установи, че едно устройство с параметрите изисквани от община Видин струва 6000 лева, а неговата годишна поддръжка е 10 000 лева, тоест девет принтера биха излезли на стойност 94 000 лева и то не под наем, а за закупуване.

Освен това по сметки на общината на ден администрацията на град Видин ще използва 90 000 цветни копия и 600 000 черно – бели.

Пред камерите кмета на Огнян Цеков заяви, че мултифункционалните устройства са нужни за правилната работа на администрацията на общината. За общинските съветници обаче, обществената поръчка е изненадваща, тъй като на събранията на общинския съвет кмета многократно е заявявал, че Видин изпитва сериозни финансови затруднения.

   

0 коментарa

Виж още