Най-добрите храни срещу стреса!

Най-добрите храни срещу стреса!

Когато са подложени на голям стрес и напрежение, първата реакция на много хора е да посегнат към храната, която обожават. За съжаление, тя не винаги е толкова здравословна и понякога това ни вреди повече. Нездравословното хранене може да доведе до много проблеми. Еот защо вместо да ядем вреден снакс или бисквити, е редно да изберем някоя от храните, които са наистина полезни и помагат за подобряване на настроението. Вижте и някои от тях:

Какао/ черен шоколад

Обикновено си мислим, че десертите са нездравословни. Все пак шоколадът е твърде хубав на вкус, за да е полезен, нали? Но черният шоколад е един от най-здравословните десерти, които можете да намерите – той е пълен с антиоксиданти, които са незаменими в борбата срещу стреса.!

Чай

В края на тежък ден, едно от най-приятните неща, които можеш да направиш, е да се мушнеш в леглото под одеялото с чаша горещ чай в едната ръка и хубава книга в другата. Чаят съдържа теанин, аминокиселина, която намалява стреса и помага да заспите по-лесно. За да постигнете най-добри резултати, се спрете на чай, който не съдържа кофеин. Чаят от лайка, например, е перфектен избор за края на един изтощителен ден.

Портокали

Сигурно ви е познато онова прекрасно чувство, което изпитвате след изпиването на чаша прясно изцеден сок от портокали, когато сте настинали? Витамин С може да направи истински чудеса с тялото ви. Той укрепва имунната система и ви кара да се чувствате по-здрави. Витамин С помага и за намаляването на кръвното налягане и нивото на стреса, което превръща портокаловия сок в чудесна добавка към една здравословна закуска.

Сьомга

Сьомгата е богата на омега-3 мастни киселини, които според проучване на университета в Охайо помагат за снижаване на нивото на стреса с до 20%.

Овесена каша

Овесената каша е една от онези богати на фибри храни, които помагат за производството на серотонин, който влияе върху настроението ви. Овесената каша също така осигурява енергия, за да се справите с тежкия ден и намалява риска от сърдечни болести.

   

0 коментарa

Виж още