Най-нови тенденции в естетичната медицина представени от btl.bg

 Най-нови тенденции в естетичната медицина представени от btl.bg

Какво е популярно в естетичната медицина и какви са тенденциите за следващата година?

Интересите, очакванията и предпочитанията на хората се менят във всяка една сфера на живота и естетичната медицина от btl.bg не прави изключение. Все повече иновативни технологии навлизат в медицината за успешно лечение и третиране на заболявания и несъвършенства.

Кои са най-новите тенденции сред пациентите на естетичната медицина през последните месеци?

 1. Значително нараства интереса към неинвазивните процедури. Прилагането на ню ейдж технологии и апаратури води до невероятни резултати, с щадящи процедури, които позволяват бързо и по-лесно възстановяване. “По-млади и по-красиви без болка”, вече не е мит, а осъществима мечта.
   
 2. Все повече мъже проявяват интерес към възможностите на естетичната медицина. Разкрасителните процедури са популярни сред жените по цял свят, но с нарастващия процент на мъже, които се подлагат на подобни процедури, не е изключено в бъдеще да се постигне изравняване в съотношението жени : мъже, заинтересовани от последните постижения в естетичната медицина.
   
 3. Методите за премахване на мазнини от тялото, без операция са сред най-предпочитаните процедури от пациенти от всички възрасти. Съвсем скоро травмиращите месеци на възстановяване след оперативно премахване на мазнини ще останат в миналото.
   
 4. Интересна тенденция от последните години е инжектирането на собствените мазнини на пациентите за увеличаване на обема на различни части в лицето и тялото. Причината затова е в по-ниският процент на усложнения от иновативните процедури с мазнини и лесното възстановяване на пациентите – организмът рядко отхвърля собствени клетки. Пациентите най-често предпочитат подобряване на формите на лицето, гърдите и задните части с този тип терапии.
   
 5. Социалните медии и мобилни приложения, като FaceTime и Instagram имат огромно влияние върху тенденциите в естетичната медицина. Всички искаме да изглеждаме добре и разкрасителните процедури често се оказват решението за атрактивна външност и по-високо самочувствие. Колкото по-голям интерес има към селфитата например, толкова повече хора ще търсят помощ от медицината, за да изглеждат по-добре от всякога.
   
 6. Възрастта на пациентите, подлагащи се на разкрасителни процедури спада през последните години. Според различни проучвания около 20% от пациентите на пластичната хирургия са на възраст около 20 години. Почитателите на неинвазивните процедури на естетичната медицина са дори повече. Прогнозите на специалистите в тази област сочат, че тази тенденция ще нараства в бъдеще. 
   
 7. Филърите са сред най-предпочитаните средства за подобряване на визията. До скоро се прилагаха предимно за обем в устните и гърдите, но рез последните години се забелязва тенденция към използването им за коригиране на скули, нос и дори в ръцете, както и навсякъде в тялото, където пациентите искат да заличат следите от остаряване.
   
 8. Броят на разкрасителни процедури и терапии ще нараства все повече. Навлизането на съвременни технологии и методи за неинвазивни терапии и популярността на социалните медии са основните фактори, които подхранват тази тенденция. Процедурите стават все по-достъпни за хората и мечтата за вечната младост е по-близка от всякога.

“Красотата ще спаси света”, както се казва в популярната народна мисъл и без съмнение естетичната медицина ще играе все по-важна роля в подобряване на външния вид и самочувствието на все повече хора по целия свят. Бихте ли се възползвали от иновативните процедури?

 

 

 

 

   

0 коментарa

Виж още