Най-странните професии в света

Най-странните професии в света

В САЩ има една интересна нова професия - може да си наемеш някой, който да те прегръща. Това се предлага за един час и струва 60 долара, пише businessinsider.com.
Ето и кои са останалите странни професии, които се практикуват по света:

Гмуркач, който е доставчик на пици
Подводен хотел във Флорида получава пиците си чрез доставчик, който е трябва да се гмурка на 6.4 метра дълбочина.

Човек, наблюдаващ изсъхването на боята 
Британец прекарва времето си, отмервайки колко време е нужно на боята да изсъхне. Докато боядисва парчета твърд картон, той периодично ги докосва, за да провери смесицата.

Специалист, за когото спането е професия
Финландски хотел наема човек, който да тества колко удобни са леглата в него. Работникът е спял във всяка една стая по отделно и си е водил записки. Х

Хора, преместващи айсберзи
Международният леден патрул следи за айсберзи, които представляват потенциална заплаха и ги мести на безопасно място. Ако леденият къс се обърне, докато го теглят, той може буквално да разцепи плавателния съд на две. Професията е създадена след потъването на Титаник през 1912 г. 

Съдия по миризмите
Специални съдии миришат мишниците, краката и дъха на хората, за да определят колко ефективен е определен нов продукт. Обонянието им се тества всеки месец, за да може работодателят да е убеден, че все още е остро.

Професионални шаферки
Професионалните шаферки придружават булката в най-важния за нея ден - сватбата. Наемането на шаферки е една от последните моди сред младоженците. Според бройката, цената е между 300 до 2 000 долара.

Човек, възбуждащ панди
Едно от задълженията на хората, грижещи се за пандите, е да окуражават животинките да се размножават. Те им дават виагра и им показват "панда порно", за да приповдигнат настроението им.

Човек, който бута хората във влаковете 
Японските "ошияс" се наемат специално, за да тикат хората в препълнените влакове. По този начин превозните средства се пълнят до краен предел. Освен това, следят за обекти, заклещени във вратите.

Професионални оплаквачи
В югоизточна Азия се наемат хора, които да плачат и скърбят колкото се може по-силно на погребения. Според традицията колкото по-шумно е едно погребение, толкова по-лесно починалият достига задгробния живот.

   

0 коментарa

Виж още