Най-честите тълкувания на някои сънища

Най-честите тълкувания на някои сънища

Сънували ли сте някога, че не взимате даден изпит? Ако е така не сте сами. В базата данни на проучване, в което питат дали хората някога са сънували определени неща, 45% от анкетираните са признали, че са сънували провала си на изпит. Данните показват също така, че жените са по-склонни от мъжете да сънуват тези сънища, което предполага, че гнета на патриархата може да ни преследва на подсъзнателно ниво.

Ето и най-честите сънища и тяхното тъклкувание:

Атака или преследване

Еднакво разпространена при мъжете и жените, тази тема е в основата на повтарящи се кошмари от детството, които хората помнят докато са живи. Темата е с много символични значения. Нападателят може да представлява вътрешен страх или желание, което е било подтиснато в реалността; тя би могла да представлява някой или нещо от външния свят, представляващо заплаха за сънуващия.

Училища, учители, изучаващи

Хората, които са преминали през някакво формално обучение често го сънуват години по-късно. Участниците в тези изследвания са предимно студенти, така че училището е силен моментен фактор в живот им, особено за жените, изглежда. Сънища, свързани с училището, са не само модерен феномен - има доказателства, че древните китайци са имали сънища и кошмари за изпитите за гражданска служба, които определяли професионалнато им бъдеще.

Падане

Сънищата с падане са много по-чести, отколкото сънищата с летене;много по-вероятно е да станем жертва на гравитацията, отколкото да я надхитрим. Такива сънища могат да възникнат, когато има рязка промяна в невротрансмитерите в мозъка от един етап на съня към друг. Дори и да има физиологична стимулатор, сънищата с падане могат да бъдат с доста скрити значения от гледна точка на отразяване преживяванията на внезапна промяна, прекъсване, загуба или шок. Тези сънища в крайни случаи, могат да се отразят  като сцени на обща ентропична катастрофа: света се разпада на парчета, и края му настъпва.

   

0 коментарa

Виж още