Най-често допусканите грешки при първа среща

Най-често допусканите грешки при първа среща

Вие сте свободни, независими и симптатични и на скоро сте се запознали с човек, който е привлякъл вниманието ви. А когато се оказва,че и той има симптаии към вас, най-често излизате на първа среща с него. Съществуват няколко основни грешки обаче, които не само ще отлъснат обекна на симпатиите ви, но и едва ли ще последва втора среща.

Вижте кои са те и не ги допускайте, ако искате нещата да се развият добре.

1. Говорите само и единствено за себе си

Първата среща е с цел да се разчупят ледовете и всеки да научи по нещо за другия. Тя е първата стъпка към опознаването. Ако постоянно започвате изреченият си с "Аз" и фокусирате цялото внимание само върху собствената си персона, човекът отсреща ще се почувства пренебрегнат и смутен. Все пак опознаванетоо е двустранен процес. Подобно поведение говори за прекалено голямо его и нужда от непрестанно самоизтъкване.

2. Говорите за бившите си

Дори да нямате намерение да започвате сериозна връзка с човека с който сте излезли, не е никак приятно и уважително да му раказвате как сте се разделили с последното си гадже или как сте се запознали с първата си любов. Тази информация е твърде лична и е най-добре да я запазите за разговор с някой близък приятел. Освен това подхващането на темата за бившите ви, най-често навява на мисълта, че още не се преодолели някоя раздяла и минала връзка. А никой не би искал да бъда нечии заместител.

3.Изглеждате незаинтересовани

Ако срещата не ви допада, може да я прекратите, но деликатно. Не е особено мило и уместно да демонстрирате явно пренебрежение, като си ровите в телефона, през пет минути ходите до тоалетната или се оглеждате наоколо разсеяно. Уважавайте времето, което човекът, който е излязал с вас ви отделя и не правете лошо впечатление, което после трудно бихте променили.

4.Прекалено сте досадни

Другата крайност е досаждането и разпитването. Не е лошо,че искате да разберете повече за човека срещу вас, но това става постепенно. Решите ли да го засипете с въпроси, рискувате да се отръпне. Все пак надали някой, който едва ви познава ще ви каже най-съкровените си тайни просто така, защото сте любопитни.

5. Засипвате го веднага след срещата с обаждания и съобщения

Колкото и да звучи старомодно, много по-привлекателно е, когато мъжът направи първата крачка или ви потърси след срещата за да се увери,че сте се прибрали успешно например или да ви сподели,че е изкарал приятно и иска да ви покани на втора среща скоро. Но цялата романтика се губи ако жената реши да звъни на мъжа през пет минути и да го засипва със съобщения, които в повечето случаи не казват нищо конкретно. Това поведение може да се изтълкува като отчаяно, все едно си проси внимание и иска да го получи на всяка цена.

   

0 коментарa

Виж още