'Напоителни системи' са почистили четири обекта в Стара Загора

'Напоителни системи' са почистили четири обекта в Стара Загора

Днес се проведе среща на която присъстваха инж. Георги Ранов – областен управител на град Стара Загора и г-жа Деница Баева, която към настоящият момент временно изпълнява длъжността управител на „Напоителни системи” ЕАД, в клона в Горна Тунджа.

По време на срещата, бяха обсъдени резултатите, отчетени до месец август тази година, от извършените дейности, за предпазване от вредните въздействия на водните обекти, намиращи се в областта.

Деница Баева заяви, че към този момент дружеството „Напоителни системи” е извършило основно почистване на река Сютлийка, преминаваща през територията на село Калояновец и на река Капошница преминаваща през село Горно Ботево. Баева подчерта, че почистването е било извършено единствено със собствени средства, заплатени от дружеството.

Освен почистването на реките, са били извършени и множество ремонтно-възстановителни дейности, както и поддръжка на деретата и отводнителните канали в Старозагорската област. Лявата предпазна дига на река Марица е била превантивно укрепена.

До края на тази година, г-жа Баева коментира, че ще продължават да бъдат влагани средства в предпазната дига на река Марица, в участъка около село Мирово.

   

0 коментарa

Виж още