НАП иззе над 50 000 лева от заведения по родното Черноморие!

НАП иззе над 50 000 лева от заведения по родното Черноморие!

От началото на летния сезон само от касите на обекти по Северното Черноморие НАП са иззели над 50 000 лева. Тези данни съобщи Красимир Павлов, който заема длъжността старши експерт в звено „Комуникация” към дирекцията на НАП – Варна.

Той заяви още, че строгата мярка е било приложена над 65 обекта намиращи се по Северното Черноморие, като осем от тях са от добричкия район, а обектите са всякакви от питейни заведения и магазини до фризьорски салони.

Павлов оповести и, че след изземането на сумите от касите собствениците на обектите са потърсили контакт с Националната агенция по приходите, като дори са започнали да внасят вноски по просрочените си задължения.

При последната акция на публичните изпълнители, която е била проведена съвместно с полицията са били иззети 2000 лева от касата на крайбрежен бар във Варна, чийто собственик също има данъчни задължения, които е просрочил.

От НАП заявиха, че за да не се стига до публично изземване на дължимото, длъжниците могат да се обърнат към агенцията по приходите и да поиска разсрочване на задълженията.

   

0 коментарa

Виж още