Настаняват мигранти в стари български училища!

Настаняват мигранти в стари български училища!

Областните управи в цялата страна трябва да направят преглед на държавния сграден фонт по региони и да предложат места за настаняване на мигранти. Това гласи разпореждане на Министерски съвет, коментирано от областният управител на Разград Стоян Ненчев на среща с кметовете от Лудогорието. 

По данни на областния управител, в Разградско държавните имоти са твърде малко, поради тази причина, той приканил градоначалниците да участват в проучването.

Местните управници се обединили зад идеята да предложат за преоборудване закрити училища в района. Сградите не били функционални към настоящия момент, тъй като те били предимно в малки села и затоврени поради липса на деца.  

Ахмед Ахмедов, който е кмет на Цар Калоян посочва, че наскоро имало затворена детска градина в неговата община, която е запазена и притежава широк двор. Това давало възможност много по-бързо тя да се преустрои в приют за бежанците. 

„Трябва да се сменят само леглата, защото сегашните кошарки са удобни само за малки“, поясни Ахмедов.

Както Новини Стара Загора писа, до момента депутатите приеха да има настаняване на мигранти в стари казарми. Това даде повод и на протестните шествия в Бургас. 

   

0 коментарa

Виж още