Националният празник завършва с национален двубой

Националният празник завършва с национален двубой

Днес в 21:45 часа националният отбор на България започва новата квалификационна кампания за Мондиал 2018 в Русия. "Лъвовете" приемат големия аутсайдер Люксембург в първи мач от група "А".От гледна точка на статистика България има тотално надмощие над настоящия си съперник. От 1967 г. двата отбора са изиграли 12 мача помежду си, всички спечелени от трикольорите. В тях сме допуснали едва 5 гола и  сме отбелязали внушителните 34! За последно съперниците се изправиха лице в лице в София през 2007 г. в евроквалификация. В група "А" са още отборите на Франция, Холандия, Швеция и Беларус и нашите задължително трябва да гонят победата довечера.

За жалост националния стадион "Васил Левски" за пореден път ще бъде празен за мач на националния отбор. Очаква се около 1000 привърженици  да седнат на трибуните под дъждовното небе в София.

В същото време обаче ниските очаквания могат да дадат голямо поле за експерименти и налагане на млади играчи от Ивайло Петев. Селекционерът изглежда ще се възползва от създалата се ситуация, тъй като се виждат сериозни промени в състава. Само четирима играчи останаха от гръбнака на тима отпреди 4 години. Тогава в откриващия мач с Италия (2:2) играха Иван Иванов, Светослав Дяков, Георги Миланов и Ивелин Попов. Александър Тонев, Владислав, Стоянов, Илия Миланов и Димитър Рангелов също влизаха в сметките на тогавашния селекционер Любослав Пенев, но те по-често оставаха на резервната скамейка. Сега в състава виждаме доста нови и млади лица, които се надяваме тепърва да ни радват с изявите си с националната фланелка.

Очаква се днес Петев да заложи на Владислав Стоянов на вратата и Страхил Попов, Иван Иванов, Чорбаджийски и Недялков в отбрана. Дяков ще бъде в ролята на опорен халф, а Георги Миланов и Марселиньо ще бъдат натоварени със задачата да градят играта на тима. Михаил Александров и Ивелин Попов ще започнат на крилата, а Димитър Рангелов ще стартира на върха на атаката.

   

0 коментарa

Виж още