Нация техническа! Уникално българско изобретение ще неправи живота ни по- лесен!

Нация техническа! Уникално българско изобретение ще неправи живота ни по- лесен!

Няма спор, че сме интелигентен народ. Младежите ни печелят състезания и олимпиади по целия свят и изумяват световните светила в науката. За съжаление нормативната ни уретба е прекалено тромава и всяко любопитно откротие и изобретение просто се збаравя докато явтора му успее да го патентова. Преди дни стана известен факта, че се очаква в понеделник в столицата да дебютира първият български електрически автомобил. Колата е регистрирана с името Harmony (Хармони). Автомобилът е със слънчеви батерии, разположени на покрива. Колата носи в себе си предимството на възобновяемата енергия, идваща  от слънцето и екологичния характер на електромобилния транспорт, който няма аналог за по-безшумна, по-чиста и здравословна градска среда. Дизайнът на автомобила е изработен от водещи автомобилни дизайнери от Италия, а автомобила би могъл да се произвежда и в България не само за вътрешния пазар, но и за износ. Българските инженери ще осъществят моделирането и оптимизацията на захранването на фаровете, чистачките, отоплението, съобщава petel.bg.

Част от изчисленията и плана за предстоящото производство също се изготвят у нас. Българският  еко автомобил може да измине до 150 км само с едно зареждане на акумулаторите. Колата може да достигне максималната скорост до над 90 км/ч. Автомобилните батерии освен от слънцето монат да се зареждат само за 4 часа през обикновен контакт. Акумулаторите, които се сменят, могат да бъдат заредени и от външна зарядна станция. "Хармони" може да се превръща от обикновен пътнически електромобил в мини- пикап за товарене на храни и стоки. Българският електрически автомобил заема по-малко място от едно стандартно паркомясто и това го превръща в много подходящ за тесните и задръстени градски улици.

Всички с нетърпение ще очакваме появата на еко колата на пазара, за да можем да я внедрим бързо в тежкото градско движение. Надяваме се и цената да е достъпна, за да не си остане само една голяма мечта.

   

0 коментарa

Виж още