На античния форум в Стара Загора, ще пеят звезди на Миланската скала

На античния форум в Стара Загора, ще пеят звезди на Миланската скала

            На 8 юли, звездите на Миланската скала - Кармело Карузо, Соня Фортунато, Марио Маланини и Алиса Зиновиева ще гостуват в Стара Загора. Майсторите на белкантото ще представят в „Гран Гала Опера”  избрани дуети, арии и ансамбли от произведения на Бизе, Верди, Леонкавало, Пучини, Росини, Сен-Санс и Лехар, с оркестъра на Старозагорската опера. Маестро Марчело Рота ще застане на диригентския пулт. Концертът е предвиден да започне в 20.30 часа на Античния форум.

            Концертът е само малка част от програмата на „Летни музикални вечери”, на Античния форум „Августа Траяна” Държавна опера Стара Загора,  които са организирани с подкрепара на Община Стара Загора. Старозагорци, както и гостите на града, през почти целият месец Юли, ще имат удоволствието да присъстват на разнообразни музикални и танцови събития.  Снощи тържествено бе открита лятната сцена със спектакъла на една от най-обичаните и популярни опери на Джузепе Верди - „Травиата“.

            За любителите на изкуството на 9 юли ще бъде представен документалният филм на БНТ „Либера ме“, с автор д-р Магдалена Манолова. Филмът е посветен на световния бас Николай Гяуров. Организаторите са помислили и за почитателите на филмовата музика, специалната изненада за тях е „Кино Класик Саундтракс“. Заедно с оркестъра на Държавна опера Стара Загора, балетът и солистите на Националния музикален театър „Стефан Македонски“, ще предложат на зрителите забавен и пъстър концерт – спектакъл, носещ фрапантното заглавие „Кикот“.

            Старозагорци ще имат възможността да станат свидетели на супер продукцията на операта „Набуко“ на 20 юли, с която Държавна опера - Стара Загора съвместно с Бургаската опера ще вземе участие в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“, която ще се проведе във Велико Търново на крепостта „Царевец“.

            Почитателите на класическото балетно изкуство, няма да бъдат разочаровани, на 27 юли, ще могат да се насладят на най-новият спектакъл на Старозагорската опера - „Пепеляшка“. Лятната латино - програма продължава и на 29 юли, когато на Античния форум ще гостуват Калин Вельов & Tumbaito, в съпровод на Оркестъра на Държавна опера - Стара Загора. Всички спектакли са с начало 21.00 часа.

 

Източник: Topnovini.bg

   

0 коментарa

Виж още