На следващите избори Бойко Борисов ще се кандидатира за ...

На следващите избори Бойко Борисов ще се кандидатира за ...

Премиерът Бойко Борисов заяви, че към момента около 108 млн. лв. влезли от ЕС за границите на страната ни.

Борисов бе категоричен, че тези средства  са изключително недостатъчно и че от ЕС ще трябва да платят в пъти повече.

По адрес на нападките срещу Борисов, заради срещата в началото на седмицата с турския президент Ердоган, и в частност заради посланията които премиерът ни предаде на преговорите в Берлин с канцлера Ангела Меркел, мнозина се ядосаха на постъпката му. „Някои се дразнят, че световните политици говорят с мен на малко име, че прокарвам решенията си.“, коментира още той.

Като пример Борисов посочи прокараните лично от него решения със затварянето на Балканския път на бежанците, за което той апелира от първия ден на кризата и допълни, че именно в това се изразяват правомощията и отговорностите които има.

Вчера Доналд Туск е провел едночасов разговор с Бойко Борисов, темата на събеседването помежду им е „какво искам да се вкара в дневния ред на Европейския съвет в Братислава“ посочи премиера.

В диалог с Меркел, той е споделил че най-много го обижда изречението "България не сте сами". Според него на България са ѝ необходими модерна техника, хора които да охраняват южната ни граница, както и конкретни решения.

В България са влезли над 108 милиона евро по границата. „Искам в пъти да се увеличат под формата на техника, термовизия, физическа сила.“, заяви Борисов и припомни, че засилена охрана е необходима и на гръцката граница и поясни, че голяма част от мигрантите казват, че влизат от Турция, а реално пристигат от Гърция, за да не ги върнем обратно там, обясни Борисов.

Пред всички в отговор на твърденията на ген. Радев, че ще го победи ако се явят заедно, Борисов ясно заяви: „Ще се кандидатирам за президент на следващите избори. Тогава ще съм вече на възраст. Той прекрасно го знае това, затова сега е ербап!“

 

Източник: 24chasa.bg

   

0 коментарa

Виж още