Невероятно! Две откраднати произведения на Ван Гог са възстановени!

Невероятно! Две откраднати произведения на Ван Гог са възстановени!


 
Две прозведения на знаменитият художник Ван Гог,които са били откраднати през 2002. са възстановени от анти-мафия полицията в Неаполи,информира музея на Ван Гог в Амстердам.
Пресцентъра на музея направи изявление в петък,че картините са в "сравнително добро състояние".

Двете откраднати картини са оценени  на стойност $ 30 милиона долара.

Полицията в Неаполи отбеляза,че картините притежават "безценна стойност" и са били открити по време на нападение, като част от репресиите срещу клан на Неаполи.

Прокурорите на Неаполи уверяват, че повече подробности ще бъдат дадени по-късно по време на пресконференция в южната част на италианския град.

Картините бяха откраднати на 7 декември 2002 г. около 8 сутринта - два часа преди музеят да отвори.  Нито една от тях не е била застрахована.

 Крадците са използвали 15-метрова стълба и въже, за да се могат да стигнат до прозорец на втория етаж в задната част на музея.

По онова време директора на музея Джон Лейтън споделя,че те нямат пазарна стойност,понеже не са били обявени за продажба,но били сравними с картини продадени за няколко милиона.

В петък,текущият директор на музея обяви,че картините са намерени и този факт е нещо на което преди дори не би се осмелил да се надява. Той е непълно убеден,че винаги може да се разчита на безусловната подкрепа на италианските власти. До този момент не е уточнено кога произведенията ще бъдат върнати в Амстердам.

Прочутият Ванг Гог е роден в Холандия през 1853 г., и е починал във Франция през 1890 г. от огнестрелна рана, която е била предизвикана от самонараняване.

 

 


 

 


 

 

   

0 коментарa

Виж още