НЕВЕРОЯТНО! Най-възрастният човек на Земята е на 145 години

НЕВЕРОЯТНО! Най-възрастният човек на Земята е на 145 години

В своя статия британският вестник The Telegraph , пише, че мъж живеещ на територията на Индонезия, твърди, че е на внушителните 145 години и е възможно наистина да се окаже, че е най-дълго живелият на Земята човек.

Документите за самоличност на Мбах Готхо, посочват, че е роден преди близо 2 века - на 31 декември 1870 г. Мъжът е от град Сраген, който е разположен в централната част на най-гъсто населения индонезийски остров Ява.

Местните власти съобщават, че въз основа на представените документи, най-накрая са в състояние да потвърдят забележителната дата като истинска. Само независима проверка обаче, би могла да докаже за верни твърденията и едва тогава, индонезиецът ще влезе в историята като най-дълго живелия човек на планетата.

Самият Готхо, въпреки не е много щастлив от факта за дълголетието си и признава, че има малко желание да остане на този свят и споделя: "Това, което искам, е да умра. Моите внуци са вече независими", споделя Мбах Готхо.

145 – годишният индонезиец е надживял абсолютно всичките си 10 братя и сестри, както и четирите си съпруги, а дори и децата си. Най-близките му все още живи роднини са внуците, правнуците и пра-правнуците му.

Негов внук разказва, че когато е бил на 122-годишна възраст забележителният дълголетник е бил готов да се сбогува с живота и дори си е закупил място за погребение. "Надгробната плоча там е поставена през 1992 г. Това беше преди 24 години.

 Готхо прекарва голяма част от времето си в слушане на радио, защото зрението му е прекалено слабо за да гледа телевизия. Здравето на 145 годишният старец е станало още по-крехко и през последните три месеца индонезиецът е хранен само с лъжица.

Когато журналистите го попитали каква е тайната за дълголетие, Готхо е отговорил, че "рецептата е само търпение".

Мъжът от Индонезия, няма да бъде вписан в Книгата за рекордите на Гинес, преди да бъдат официално потвърдени твърденията за възрастта му. Предишният рекордьор - жена от Франция - почина на възраст от 122 години.

 

Източник: 24chasa.bg

   

0 коментарa

Виж още