НЕВЕРОЯТНО!!! Незрящи младежи изкачиха връх Вихрен (СНИМКИ)

НЕВЕРОЯТНО!!! Незрящи младежи изкачиха връх Вихрен (СНИМКИ)

Макар незрящи Виктор и Калинка успяха заедно да изкачат връх Вихрен за по-малко от три часа.

Днес двама незрящи младежи доказаха, че пред човек няма невъзможни граници, стига да има цел и желание за постигането ѝ.

Виктор и Калинка покориха сами връх Вихрен, при това за по-малко от 3 часа. Единствената помощ която двамата младежи получиха, бе от техните верни кучета водачи.

Развълнуван от случилото се, Виктор Асенов сподели: „Самият аз искам да знам мога ли да се справя. Да преодолея някои неща”. Момчето обясни, че за него този огромен успех се дължи на желанието и амбицията му ад достигне до Вихрен.

За Калинка покоряването на върхове е като „колекциониране на свежи и непознати до момента емоции“: „От самата обратна връзка с природата, като сриташ камък и слушаш колко време пада разбираш колко е дълбока тази урна. Пилетата, слънцето, вятърът, ти се синхронизираш с тях и се претопяваш в енергията на планината“, обяснява младата жена.

Когато била едва на 10 години, Калинка губи зрението и на двете си очи, а Виктор се е родил изцяло незрящ.

Двамата разказват за величината на подвига си с възхита, защото осъзнават колко голямо и същевременно опасно е било премеждието им.

 Виктор коментира постижението им:  „Природата може да те смаже. Ако ти не внимаваш, защото тя може да ти покаже, че е по-силна. Единственият страх, който имаше малко е самата пътека, която води до самото Конче, защото има пропаст”.

Владимир Каролев - планинският водач който проправял пътят към върха на устремилите поглед необятността Калинка и Виктор счита, че двамата са направили нещо невероятно, нещо което не могат да направят 95% от българите, които нямат техния проблем!

Каролев помогнал на младежите единствено с раницата, която тежала повече от самия Виктор. В нея момчето носело 10 литра вода за верните си другари - кучетата.

За силата на чвешкия дух няма граници! Човек може да живее пълноценно, ако има воля и желание!

 

Източник: vesti.bg

 

   

0 коментарa

Виж още