НЕВЕРОЯТНО ОТКРИТИЕ ВЗРИВИ ОБЩНОСТТА! Учени откриха, че делфините...

НЕВЕРОЯТНО ОТКРИТИЕ ВЗРИВИ ОБЩНОСТТА! Учени откриха, че делфините...

Учени от Карадаг са открили, че делфините комуникират помежду си, като конструират изречения с до пет отделни думи всяко.

Делфините са способни да водят сложна комуникация помежду си, категорични са експертите. Учените от руския природен резерват Карадаг, твърдят, че интелигентните бозайници не просто издават звуци, а конструират цели сложни изречения, пише vesti.bg.

От години човечеството предполага, че делфините са много умни създания, а след проведеният експеримент вече е научно доказана тезата, че са изключително интелигентни създания. Досега се знаеше само, че за да се предупреждават за различни опасности, делфините използват различни по своята честота и сила, звуци.

Според учените от Карадаг, които са записали общуването между два черноморски делфина - Яша и Яна, те водят истински осъзнат разговор.

За да осъществят опита си и да докажат, че делфините общуват помежду си, експертите са използвали съвременен тип подводен микрофон с висока честота, улавящ различните звуци, които делфините издават. Откритията които са направили са. Според руските учени делфините не просто комуникират, но са способни да конструират сложни изречения, като всяко от тях може да съдържа до пет думи - пулсации и различни звуци. Забелязали са, че пори общуването помежду си, делфините се изслушват и не прекъсват събеседника си.

Все още езика на интелигентните създания остава неразбираем за учените.

За сега обаче учените нямат представа какво си казват делфините. Към настоящият момент са разгадани само някои от звуците, които делфините използват, за да споделят различни емоции като радост, вълнение, стрес.

Учени от Флорида откриха, по-рано през тази година, че комуникацията между делфините се увеличава, когато се налага да разрешат трудна задача.

Ръководителят на проучването - Вячеслав Рябов, коментира, че поведението на морските бозайници по време на техния разговор показва, че делфините притежава не само висок интелект, но и съзнание.

Учените припомнят, че бозайниците имат по-големи и сложни мозъци от човешкия. Рябов  счита, че е дошло времето в което човечеството да трябва предприеме първата стъпка и да изгради връзка с първите интелигентни жители на Земята.

   

0 коментарa

Виж още